A Category 8 kábelezési rendszerekről egyre többet hallunk mindennapi munkánk során. Sok igazságot és sok marhaságot. Annak érdekében, hogy az “úgy hallottam” téves információk ne ivódjanak be túl mélyen szürkeállományokba, elindítottuk sorozatunkat “a Category 8 világa” címmel, ahol folyamatosan új és VALÓS (!!!) információkkal szolgálunk.

Az első pár részben egy-egy olyan kérdésre adunk választ, amelyek segítenek az alapok megértésében és a főbb tévhitek eloszlatásában.

Kérdés: Lehetséges a Category 8 kábelezési rendszert terepen szerelni?

Válasz: A Cat 8 rendszerek a Cat6A-hoz képest négyszeres frekvencia tartományra (2000MHz) tervezett komponensekből épülnek fel. Bár ezek a komponensek kívülről ugyan úgy néznek ki, mint a korábbiak, belül komoly fejlesztéseken estek át. A terv az, hogy a Category 8 rendszereket munkaterületen is össze lehessen szerelni, azonban ehhez komoly fejlesztésekre lesz szükség a szerszámok tekintetében is, hogy a “végtermék” is meg tudjon felelni ezeknek a komoly teljesítmény kihívásoknak. Az egyik legfontosabb fejlesztést az árnyékolások végződtetésében kell eszközölni. A csatlakozó gyártóknak itt kell a legtöbbet tenniük azért, hogy a Category 8 rendszert ne csak gyárilag előreszerelt komponensekből lehessen felépíteni, ami nagy mértékben nehezítené az adatközpontok gyors kivitelezését és rugalmas átalakíthatóságát.

Most már sok mindent tudunk a Category 8 alapjairól, így a következő, 5. részben magyarázatot kapunk arra, hogy mi az a Class I és Class II.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ha hasznosnak találod a bejegyzést segíts másokat, hogy értesüljenek róla.