2015. májusában további 12 taggal bővült a még csak 6 hónapos NBASE-T Alliance csoport, mely a 2.5 és 5 Gbps-os Ethernet sebességek sodrott érpáros átvitelén dolgozik.

forrás: http://www.nbaset.org/

A bővüléssel a szövetség az iparági érdekeltek legnagyobb és legszélesebb körű csoportját hozta létre az új 2.5GBASE-T és 5GBASE-T szabványok kidolgozására. Sőt, nem csak a szabványosítás és az interoperabilitás a célja a szövetségnek, hanem az is, hogy a valós telepítéseknél is használható termék megoldásokat szállítson az ügyfelek részére. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a több gyártó összefogásával megvalósított élő bemutatók, melyeket például az Interop show-n is láthatott a nagyközönség.

Az új tagok között szerepelnek olyan komponens gyártók is, mint az Amphenol, a CommScope, a Panduit, vagy a FoxConn, illetve mérőeszköz gyártók, mint a Fluke Networks vagy a Spirent. Az NBASE-T Alliance célja a már meglévő Cat5e és Cat6 infrastruktúrán megvalósított 2.5 és 5 Gbps-os Ethernet sebesség, melyet többek között a 802.11ac Wave 2 Wi-Fi hozzáférési pontos is igényelnek.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ha hasznosnak találod a bejegyzést segíts másokat, hogy értesüljenek róla.